Op 27 maart 2020 houdt Prof. dr. Jaap Paauwe zijn Valedictory lecture (afscheidsrede) als Hoogleraar Organisatie en Personeel. Op deze dag willen wij zijn grote bijdragen aan de wetenschap, onze faculteit, aan de praktijk en in het bijzonder aan ons departement vieren. In de HR wetenschappen is Jaap Paauwe een icoon en als jarenlange voorzitter van ons departement is hij de grondlegger van ons huidige succes. Zijn loopbaan als wetenschapper kent veel verschillende thema’s en zijn gedachtengoed groeit door in het werk van zijn talrijke promovendi. Drie perspectieven staan centraal in het werk van Jaap: HRM in context; de balans tussen performance en well-being en het belang van de interactie met de praktijk.

Om zijn waardevolle bijdrage aan de HR wetenschappen te vieren, organiseren wij een symposium voorafgaand aan zijn afscheidsrede. Vanuit de drie centrale perspectieven (context, balans en de interactie met de praktijk), willen we tijdens dit symposium drie actuele thema’s belichten: talent management, employee experience/well-being en de context van strategisch HRM in 2020 en verder. Elk van deze thema’s wordt geïntroduceerd door een oud PhD student/collega van Jaap en vervolgens bediscussieerd door een gevestigd expert vanuit de wetenschap of praktijk.

De opzet van het programma is als volgt:

Programma afscheidsrede Jaap Paauwe

Locatie: Tilburg University

De voertaal van het symposium is Engels. De afscheidsrede zal deels in het Nederlands en deels in het Engels worden gehouden.

Wij hopen dat u nu alvast 27 maart in uw agenda reserveert en dat wij u dan mogen ontvangen in Tilburg.

Hartelijke groeten namens Jaap en het departement Human Resource Studies.

 

Het organiserend comité,

Charissa Freese, Jeske van Beurden, Marinus Verhagen, Rubin Steegh en Dorien Kooij