Adviezen voor het voorkomen en aanpakken van grensoverschrijdend gedrag in organisaties

Maar liefst 1,7 miljoen werknemers in Nederland krijgen jaarlijks te maken met een of andere vorm van integriteitsschending of ongewenst gedrag. In vrijwel iedere organisatie komt het voor. Grote, spraakmakende schandalen – zoals bijvoorbeeld bij The Voice of Holland, De Wereld Draait Door of Studio Sport – geven het probleem ook steeds meer aandacht en bekendheid. Veel organisaties worstelen echter met de vraag hoe ze het best met dit onderwerp kunnen omgaan.

Praktische marsroute voor creatie van sociaal veilige werkomgeving

In Stop het Zwijgen schetsen Karin Bosman, een expert in grensoverschrijdend gedrag en Frank Peters, een reputatiestrateeg een praktische marsroute voor het creëren van een sociaal veilige werkomgeving. Ook laten zij zien hoe organisaties daadkrachtig kunnen omgaan met situaties waarin het toch misgaat. Het boek biedt organisaties de kennis en het handelingsrepertoire voor het doorbreken van het zwijgen over dit lastige onderwerp. Dat helpt de gevolgschade van grensoverschrijdend gedrag – zoals arbeidsstress, emotionele pijn, verminderd zelfvertrouwen, sociale angst en mentale depressie – te verminderen en – hoe wrang dat ook in de oren van de auteurs klinkt – de kostenpost voor werkgevers te reduceren. Een kostenpost die naar schatting maar liefst ruim 3 miljard euro op jaarbasis bedraagt.

Stop het Zwijgen presenteert zich als een gids voor een nieuw begin, een frisse start en een krachtig kompas voor professionals die streven naar een effectieve en innovatieve aanpak als het gaat om het creëren van een sociaal veilige werkomgeving.

Bibliografische gegevens:

Auteurs: Karin Bosman & Frank Peters
Titel Stop het zwijgen. Adviezen voor het voorkomen en aanpakken van grensoverschrijdend gedrag in organisaties.
Uitgegeven door: Boom
Jaar: 2023

boekrecensie