Column
Editie 2012, nr. 4

Frits Kluijtmans

Mijn positie op het HRM-speelveld is er altijd een aan de zijlijn geweest. Ik heb nooit in mijn loopbaan een actieve HRM-rol vervuld, noch als uitvoerder, beleidsmaker of als HR-strateeg. En met mijn vertrek gaat ook geen groot onderzoeker van dit terrein verloren. Aan de zijlijn staan doorgaans ‘de beste stuurlui’, de trainers en coaches die hard roepen hoe het spel gespeeld moet worden. Of ik mezelf daartoe moet rekenen laat ik graag aan anderen over. Ikzelf heb het idee dat mijn belangrijkste bijdragen gelegen waren in het trekken van grote lijnen (is net iets anders dan lijntrekker) en het vertalen van complexe zaken in eenvoudige bewoordingen. In deze bijdrage wil ik ingaan op een kwestie die lange tijd in mijn loopbaan een rol van betekenis heeft gespeeld, namelijk de (complexe) relatie tussen wetenschap en praktijk.

Download hier de pdf.

Of zoek verder in de database.