Een Tesla inparkeren kan iedereen. Leiderschap in digitale transformatie

Als leiderschap zo cruciaal is voor het laten slagen van een digitale transformatie, waarom zijn er dan niet veel meer transformaties succesvol? Hoe neem je nu als manager en professional de regie over je baan en je carrière? Dat zijn vragen die Gerrien Anbeek probeert te beantwoorden in haar boek ‘Een Tesla inparkeren kan iedereen’. Zij wil managers en professionals helpen hun manier van werken te veranderen in relatie tot de digitale transformatie en de toekomst van werk.

Niet iedereen kan de gevolgen van een digitale transformatie overzien. De meeste managers en professionals hebben wel een intuïtief begrip van digitalisering, maar weten niet goed hoe ze er iets mee kunnen doen. Dus richten ze de aandacht nog steeds op de harde details van zo’n transformatie. Maar het draait niet alleen om innovatie en technologie. Het gaat ook om het creëren van waarde, met behulp van technologie, AI, robotics en big data. En of er waarde wordt gecreëerd, hangt af van de kwaliteit van degene die de digitale transformatie inzet. Leiderschap is daarom een van de belangrijkste uitdagingen tijdens een digitale transformatie.

Digitale transformatie is de overgang naar een ander businessmodel of integrale manier van organiseren, waarbij digitale technologieën een dominante rol spelen. Dit boek gaat over toekomstbestendigheid en leiderschap. Gerrien Anbeek beschrijft haar visie op de implementatie van digitale transformaties. Hoe dat eigentijds en effectief ingevuld kan worden. Het boek verschaft kennis en inzicht in digitale transformatie en plaatst dat in de context van de toekomst van werk.

Bibliografische gegevens:

Auteurs: Gerrien Anbeek
Titel: Een Tesla inparkeren kan iedereen. Leiderschap in Digitale Transformatie.
Uitgegeven door: Leessst, Schagen
Jaar: 2020