Professionele Loopbaancoaching. Praktijkboek voor het begeleiden van loopbaanvragen

Loopbaancoaching is een jonge professie die door verschillende maatschappelijke en economische ontwikkelingen volop in beweging is. In deze tijd van talloze studiekeuzemogelijkheden voor jongeren, het wegvallen van lifetime-employment in organisaties, krapte op de arbeidsmarkt, burn-out onder dertigers en het vitaal houden van vijftigers en zestigers, schreeuwt het vak om professionalisering.

Deze derde herziene editie van ‘professionele loopbaancoaching’ biedt niet alleen een geactualiseerd overzicht van de belangrijkste denkwijzen, methoden en technieken op het gebied van loopbaanvraagstukken, maar ook veel praktische tips. Aan bod komen onderwerpen als keuzebegeleiding, competentie-coaching, levenscoaching, loopbaancounseling en coaching bij stress of burn-out. Daarmee biedt het boek een breed overzicht van mogelijke loopbaanvragen en een gereedschapskist voor iedere loopbaancoach die zich wil professionaliseren en verdiepen.

Aan deze herziene editie is een nieuw hoofdstuk toegevoegd over studie- en beroepskeuzebegeleiding voor jongeren die verdwalen in het oerwoud van mogelijkheden en daardoor vaak keuzestress ervaren.

Bibliografische gegevens:

Auteurs: Rozemarijn Dols & Moniek Hiemink
Titel: Professionele Loopbaancoaching. Praktijkboek voor het begeleiden van loopbaanvragen.
Uitgegeven door: Van Duuren Management
Jaar: 2020

Nieuwsgierig naar onze nieuwste artikelen? Lees ze hier