Handboek Human Resource Development

Organiseren van het leren

Sinds de eerste druk van het Handboek Human Resource Development in 2001 en de geheel vernieuwde versie van het handboek uit 2011 is er veel veranderd in het vakgebied van de personeelsontwikkeling. De belangstelling voor het onderwerp is echter niet verminderd. Integendeel. Zie alle aandacht die er vandaag de dag is voor een leven lang leren. Dus dacht uitgeverij Lannoo Campus dat het weer tijd is voor een geheel herziene versie van het handboek.

80 auteurs

Er bestaat meer dan ooit interesse in vraagstukken op het snijvlak van leren, werken en ontwikkelen. Een leven lang ontwikkelen staat hoog op de agenda van maatschappij en organisatie. Het vakgebied HRD blijft ook voortdurend in beweging en verandering. Samen met 80 gerenommeerde auteurs geven Rob Poell en Joseph Kessels in de derde editie van dit handboek een breed overzicht van het onderzoek, de theorie en de innovatieve praktijken die (aankomende) HRD-professionals kunnen inspireren.

Razend tempo

De 45 hoofdstukken van het handboek bevatten rijke reflecties op de werkpraktijk van leren en ontwikkelen in arbeidsorganisaties. In de afgelopen tien jaar hebben zich in een razend tempo tal van nieuwe thema’s ontwikkeld. Denk daarbij bijvoorbeeld aan duurzaam HR, employability, learning analytics, online leren en talentontwikkeling. In acht delen geeft het handboek een actueel totaaloverzicht van het vakgebied Human Resource Development, met een breed perspectief op de belangrijkste vragen die spelen bij het organiseren van het leren.

Het boek geeft onder andere een antwoord op de volgende vragen:

  • Wat zijn ontwikkelingen en trends in het vakgebied van HRD en personele ontwikkeling?
  • Hoe is leren op de werkplek, in teams en in de bredere organisatiecontext te organiseren?
  • Welke rol spelen onder andere leiderschap, technologie, talent- en ontwerpbenaderingen, prestatiemanagement en de HRD-professie zelf daarbij?

Bibliografische gegevens:

Auteurs: Rob Poell & Joseph Kessels (redactie)
Titel: Handboek Human Resource Development. Organiseren van het leren
Uitgegeven door: Lannoo Campus
Jaar: 2022