Het 25-jarig bestaan van Tijdschrift voor HRM vieren we met een serie podcasts. Daarin kijken naar de hypes en mythes op het gebied van HRM. Wetenschappers en praktijkmensen gaan met elkaar in gesprek en gaan op zoek naar antwoorden voor de vragen rondom die mythes.

Aflevering 6: Evidence based HR

Er worden allerlei HR-programma’s en instrumenten ontwikkeld en in de praktijk gebracht. Maar zijn deze ook succesvol? En wat is de basis om deze op te zetten? Wetenschap, hypes of onderbuik gevoel? Over het belang van Evidence based HR én over hoe je dat aanpakt. Met Francel Vos, managing consultant van Berenschot en Sophie de Winne, hoogleraar aan de KU Leuven. Luister hier.

Gerelateerde artikelen bij aflevering 6:

Evidence-based HR op de werkvloer? Vertel een verhaal!
De stabiele dagelijkse werkelijkheid van HR-professionals?!

Aflevering 5: Strategische Personeelsplanning

De arbeidsmarkt is krap, vergrijzing slaat toe, andere businessmodellen, verduurzaming, kortom er wordt nogal wat gevraagd van de collega’s in jouw organisatie. Andere skills, kennis, werkwijzen, alles lijkt wel in beweging. Hoe zorg je ervoor dat je morgen en overmorgen de juiste kwaliteiten en kennis in huis hebt? Met Gerard Evers, directeur van Euro HRM, een adviesbureau voor economisch personeelsadvies en Berthold Gerrits, manager VMI Group. Luister hier.

Aflevering 4: Gezondheid en employability

Wat is er bereikt? Wat hebben we geleerd? Wat werkt niet en moet je direct mee stoppen? Aan het woord professor Sustainable Employability bij de Open Universiteit Annet de Lange en Jeroen Kluytmans, Manager Employability bij DSM. Luister hier.

Geralateerde artikelen aflevering 4

Duurzame inzetbaarheid in de industrie nog altijd ondergeschoven kindje
Werkgeversmaatregelen voor duurzame inzetbaarheid

Aflevering 3: Het beoordelingsgesprek

Moeten we er vanaf? Professor emeritus Paul Jansen in gesprek met Maaike Blansjaar van Achmea over dit thema waar iedereen wel een mening over heeft. Maar wat zegt de wetenschap? En wat de praktijk? Luister hier:

Gerelateerde artikelen aflevering 3
Beoordelen heeft ook een bedrijfskundige kant
Prestatiemanagement 2.0: van resultaatgericht naar mensgedreven
Performance Management in een Agile Werkomgeving

Aflevering 2: HR-analytics

HR-analytics, hype of holy grail? Een mooi gesprek tussen wetenschap en praktijk. Met Elias Corneillie lead People Analytics bij Deloitte en Sjoerd van den Heuvel, associate professor aan de University of Applied Sciences Utrecht. Luister hier

Aflevering 1: Leven Lang Ontwikkelen

In de eerste aflevering gaat het over een leven lang ontwikkelen. Dat wil iedereen, toch? Hoofdredacteur van Tijdschrift voor HRM en lector Fontys Kenniscentrum Leven Lang Ontwikkelen Marian Thunnissen in gesprek met Menno Vos, lector Windesheim Leven Lang Ontwikkelen en Marieke Zuidema, Directeur People Development & Leadership Vodafone Ziggo. Luister hier

Gerelateerde artikelen aflevering 1
Sleutelpositie voor bruggenbouwers bij leven lang ontwikkelen
Werkgever spint garen bij selecteren op skills
Werkgevers voorzichtig positief over het Skillspaspoort
Hoe zorg je voor een krachtige leer-werkomgeving
Stimuleren van eigen regie op loopbaan en ontwikkeling
De robotarm als collega