Boeksignalering

Hoezo Hiërarchie?

09 / 08 / 2022|

De auteurs beschrijven wat de nieuwe werkverhoudingen en arbeidsrelaties aan mogelijkheden te bieden hebben

De Inclusiemarathon

27 / 06 / 2022|

Als diversiteit en inclusie worden ingericht vanuit het idee anderen te ‘helpen’ – niet vanuit gelijkwaardigheid – dan zit dat diversiteit en inclusie in de weg.

Handboek Recruitment & Employer Branding

18 / 05 / 2022|

Met het Handboek Recruitment & Employer Branding wil Gusta Timmermans Nederlandse bedrijven en organisaties bewustmaken van de kansen, mogelijkheden en aandachtspunten op de arbeidsmarkt.

Leidinggeven aan Zelforganisatie. Een paradox?

04 / 05 / 2022|

In tijden waarin het hybride werken steeds meer gemeengoed is en thuiswerken steeds gewoner wordt, wordt het zelforganiserend vermogen van teams steeds belangrijker. In dit boek beschrijft Veronique Kilian hoe het zelfsturend vermogen van medewerkers en hun teams kan worden geactiveerd en hoe leidinggevenden hierop kunnen sturen.

Machiavelli op de Werkvloer

15 / 04 / 2022|

Hoe speel je het spel, wat kan het je opleveren, wat zijn de risico’s en welk gedrag kan echt niet door de beugel?

Spanning op het Werk

05 / 04 / 2022|

Steeds meer getalenteerde mensen dreigen af te haken door een burn-out of door ander stressgerelateerd leed. Voor de oplossing van dit probleem ontwikkelden de auteurs acht strategieën voor leidinggevenden voor een constructieve omgang met spanning op de werkvloer.

Talent in bedrijf

22 / 03 / 2022|

De tien waardevolste wetenschappelijke publicaties over talentmanagement van de afgelopen vijf jaar. En de vertaling van de kennis en inzichten daaruit naar de dagelijkse praktijk van het managen van talent in organisaties.

Einde Discussie. Leiderschap door Dialoog

31 / 01 / 2022|

In Einde Discussie wijzen Roland de Bruijn en Fons Trompenaars de weg naar een productieve dialoog. Zij stellen dat het juist heel interessant en vruchtbaar is om het gesprek te voeren met mensen die ergens een volstrekt andere mening over hebben dan jijzelf.